Безредици в центъра на Скопие тази нощ - протестът срещу предложението

...
Безредици в центъра на Скопие тази нощ - протестът срещу предложението
Коментари Харесай

Сблъсъци пред парламента в Скопие заради протеста срещу френското предложение -

Безредици в центъра на Скопие тази нощ - митингът срещу предложението на френското председателство за преговорна рамка на Северна Македония с Европейски Съюз ескалира.

Демонстрацията стартира пред постройката на държавното управление. С крясъци „ Оставка “, „ Никога Северна, единствено Македония “ и „ Бугар Османи “ протестиращите минаха по моста на река Вардар и продължиха към постройката на Министерството на външните работи.

От хвърлените пиратки, димки, яйца, бутилки, домати вратата на постройката на министерството е със счупено стъкло, а шествието се насочи към постройката на Народното събрание, оповестява Българска телеграфна агенция.

После към Народното събрание полетяха димки и пиратки. Протестиращите събориха металните заграждения и застанаха пред полицейския кордон, който се групира пред вратата на Народното събрание и съумя да изтласка нападателните стачкуващи.

Към полицията полетяха камъни, изкъртени кошчета за отпадък и пътни знаци, а кордонът съумя да изтласка и раздели нападателната група на улицата пред Народното събрание.

Има ранени служители на реда, които бяха изведени от сътрудниците си отвън кордона.

Парламентът към този момент е ограден напълно от полиция, а протестиращите са разграничени на две групи и изтласкани към парка и врата „ Македония “, която се намира против постройката на Народното събрание.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР